Viktigt med bra fotograf

bride-458119_640Att gifta sig är något helt fantastiskt och underbart. Att få ge löftet om att älska någon i hela sitt liv och mena det, inför alla sina nära och kära är stort, fint och väldigt mäktigt vilket gör dagen så speciell. Det är en dag man själv och även sina närstående länge vill och kommer att minnas.

Innan bröllopet är det mycket att ordna med. Det skall fixas live band , catering, brudklänning, tårta etc. Men något man inte får glömma att lägga mycket tid på är att hitta en bra bröllopsfotograf. En bra bröllopsfotograf är A och O då detta är en såpass viktig dag i ert liv. Hur tråkigt vore det inte att lägga flera tusen på en fotograf som man sedan får suddiga, mörka och allmänt dåliga bilder ifrån?

Någonting som du som bröllopsgäst däremot måste tänka på i god tid är vad du vill ge de nygifta i bröllopspresent. På www.brollopsgavan.se hittar du en mängd bra tips. Kanske kan du hjälpa till att ordna en fotograf som present och bidrag till bröllopet?

Det du bör tänka på för att hitta en bra bröllopsfotograf är:

  • Någon med erfarenhet. På så sätt kan du se vad för typ av bilder fotografen tar och hur hon/han redigerar dessa.
  • Ha konstant mejlkontakt fram till bröllopet. Att föra en konversation med fotografen är bra dels för att få reda lite på om personen är seriös men också om personen skulle passa in och kunna leverera det ni har beställt han/hon för, nämligen kunna ta bra bilder i en privat, livad och viktig situation.
  • Våga säga hur du vill ha det. Säg redan innan hur du har tänkt dig bilderna, både om du har någon speciell idé samt hur du vill att redigeringen skall göras. Kan du inget om detta eller känner att du inte riktigt har någon speciell idé, välj då en fotograf du känner att du kommer kunna lita på.

Självklart är priset när du väljer fotograf väldigt genomtänkbart. Men då bilder är något ni kommer ha kvar hela livet och som faktiskt kommer vara det ni kollar tillbaks på för att minnas, så kan det vara värt de där extra tusenlapparna. En bra fotograf på en viktig dag, oavsett vad för dag det är, är guld värt!