Kamerabatterier

För att kunna nyttja din kamera till dess fullo så gäller det att du har väl laddade batterier för att kunna fånga alla de fototillfällen som du kan komma att få. Vissa erfarna fotografer brukar ha med sig reservbatterier i kameraväskan utifall att detta skulle behövas.

Hur batteriet ser ut skiljer sig lite från vad det är för kamera du använder dig av. En vanlig digitalkamera drivs oftast på vanliga AA- eller AAA-batterier som du antingen kan välja att byta ut när de tar slut, eller ladda upp på nytt om du använder dig av uppladdningsbara batterier.
Har du istället en systemkamera så beror batteritypen lite på vilket märke eller modell som din kamera är av. Om du inte vet vilket batteri du ska använda så kan du alltid vända dig till närmaste kamerabutik eller den butik som du köpte din kamera i. Även på nätet kan du hitta passande batterier och om du behöver hjälp att hitta batterier till just din kamera finns det en mängd butiker som säljer just detta.

När ditt batteri har tagit slut så gäller det att du återvinner detta rätt. Oftast hittar du en speciell låda där du ska återvinna ditt batteri på den närmaste återvinningsstation. Om du inte hittar detta så kan du ofta kontakta din kommun för att få reda på var du ska vända dig med dina batterier.