Att ta bra bilder

selfie-465563_640Bra bilder är något som egentligen borde vara en standard för alla. Det är med bilder vi kan minnas och föreviga det som en gång skett. Just därför bör det vara en prioritet med klara och skarpa bilder.

Tack och lov, finns det idag förvånansvärt bra kameror i våra mobiler vilket gör det väldigt lätt och smidigt för alla att ta bra bilder när och var dem vill. Dessa mobilbilder håller dock kanske inte standarden allt jämnt. Tar vi till exempel en bild i mörkret med en mobilkamera och jämför den med en bild från antingen en systemkamera eller en kompakt systemkamera så ser du en markant skillnad. Systemkameror idag är dock väldigt dyra och givetvis är det inte alla som kan köpa en hur som helst, då ska man satsa på en riktigt bra kompakt systemkamera. Dessa kameror kostar också en del men inte alls som en vanlig systemkamera gör och till dessa kameror är det inte heller nödvändigt att köpa massa olika och dyra objektiv.

Känner du att du ändå inte har pengarna till detta eller helt enkelt inte vill lägga ut pengar på det utan nöjer dig med din mobilkamera, var då noga med hur, var och när du tar dina bilder. Man kan ”överleva” med en mobilkamera bara man vet hur man gör för att få så bra bilder som möjligt med den. Läs om, testa och ändra dina inställningar och olika lägen du har för att komma på när din kamera är så bra som bara går.